När du ska köpa pool

 

1. Fundera över formen

Börja med att välja vilken form poolen ska ha.Formen på poolen är en viktig del i processen. TIPS! En rektangulär pool är alltid lättare att täcka än en pool med rundade former. När man valt sin poolform så är det dags att titta på vilken typ av poolstomme du ska välja.

2. Storleken på poolen

Hur stor pool vill du ha? Ska du motionssimma eller bara svalka dig varma sommardagar? Hur många ska få plats i poolen samtidigt? Hur många är ni i familjen? Räkna med en badyta på minst 4m2 per person.

3. Design och anpassning

Oavsett vilken pooltyp du väljer så finns det många tillval och tillbehör för dig som vill ha en ännu mer utrustad pool. Exempel på populära tillval som förenklar ditt poolägande är: trappa, saltklorinator, automatisk poolstädare, kantsten och sporttillbehöret Jet-Stream.

4. Att bygga pool själv

De flesta pooltyper går att bygga på egen hand. Liksom alla "bygga-själv-projekt" krävs det att man har en viss kunskap inom "gör-det-själv"-området och är normal händig.

 

När du ska köpa spabad

 

1. Antal personer

Hur många är ni i familjen och hur många kommer att bada i spabadet samtidigt? När du väljer storlek på spabadet så är detta viktiga frågor att ställa sig så att det inte blir för litet.

2. Storleken på spabadet

Hur långa är personerna som ska bada? Rådgör gärna med oss och provsitt våra spabad innan ni bestämmer er. Speciellt viktigt är detta då ett spabad har ett liggsäte (lounger). Om liggsätet är för litet så får man inte plats att sträcka ut benen.

3. Massage för dina behov

Vill du ha varmt behagligt mysbubbel eller kraftigt djupverkande hydroterapeutisk massage, eller kanske någonting mittemellan? Massagetekniken kan skilja sig väldigt mycket åt mellan de olika spabaden som finns. Fråga oss hur massagetekniken fungerar för att få rätt massage för just dina behov.